قهوه ورنیانو قدیمیترین برشتهکاری قهوه در ایتالیا است که توسط دومنیکو ورنیانو در سال ۱۸۸۲ راهاندازی شد. دومینیکو ورنیانو توانست در مدت کوتاهی با رمز و راز دنیای قهوه آشنا شود و تبدیل به یک فروشنده برتر قهوه شود.
قهوه ورنیانو قدیمیترین برشتهکاری قهوه در ایتالیا است که توسط دومنیکو ورنیانو در سال ۱۸۸۲ راهاندازی شد. دومینیکو ورنیانو توانست در مدت کوتاهی با رمز و راز دنیای قهوه آشنا شود و تبدیل به یک فروشنده برتر قهوه شود.
پیشتر در مقالهای دیگر درباره اسپرسو و انواع دستگاههای اسپرسوساز بهطور مختصر به دستگاه بیالتی اشاره کرده بودیم. موکا پات بیالتی که به اسپرسوساز رو گازی نیز مشهور است، اولین بار در سال ۱۹۳۳ توسط لوئیجی دو پونتی برای آلفانسو بیالتی طراحی شد. این اسپرسوساز کوچک و دوستداشتنی از همان سال به تولید انبوه رسید و امروزه تولید آن همچنان با همان طرح اولیه ادامه دارد.
اسپرسو نوعی قهوه بسیار غلیظ است که حدود یک قرن پیش در میلان ایتالیا ابداع شد. اسپرسو از عبور دادن از میان دانههای سابیده شده قهوه تهیه میشود. اسپرسو از دیگر قهوهها بسیار غلیظتر و به نسبت حجم کمی که دارد، قویتر نیز است.
عموماً آن قهوهای که در کافیشاپهای ایران به قهوه فرانسه معروف شده است، از دو طریق و با دو ابزار متفاوت دمآوری میشود. هر دو این روشها هم در خانه بهراحتی قابل اجرا است. برای دمآوری قهوه به شیوه فرانسه نیاز به یک دستگاه فرنچپرس (به قهوه پیستونی هم مشهور است) یا یک دستگاه قهوهساز قطرهای دارید. این دستگاهها قیمت خیلی گرانی ندارند و بهوفور در بازار ایران یافت میشوند.
مهمترین دشمن عطر و طعم قهوه هوا، رطوبت، گرما و نور است. برای آن که دانه قهوه یا قهوه سابیدهتان ماندگاری طولانیتر داشته باشد، آنها را در ظروف دردار محفوظ از هوا و کدر رنگ، و در دمای اتاق نگهداری کنید. دانههای قهوه زیبایی خاص خود را دارند؛ اما از نگهداری آنها در ظروف شیشهای برای زیبا کردن محیط اطراف بپرهیزید. زیرا نور دشمن طعم قهوه شماست.
قهوه روبوستا با ۳۰ درصد سهم از تولید جهانی، پرمصرفترین نوع قهوه پس از عربیکا است. بیشترین مصرف این نوع قهوه در قهوههای فوری، اسپرسو و در ترکیب با سایر قهوهها است.
«۱۰۰ درصد عربیکا!» همه ما این عبارت را روی بستههای مختلف قهوه دیدهایم. اما بهراستی این جمله که خبر از وجود ناخالصی در سایر برندهای قهوه میدهد چه معنی دارد؟ «۱۰۰ درصد عربیکا» عبارتی است که بهوفور در تبلیغات قهوه استفاده میشود.
قهوههای یک دست شده و صیقلخورده ای که قهوه سبز نامیده میشوند، پس از بستهبندی در کیسههایی از جنس چتایی (کنف هندی) یا سیسال به کشتیهای کانتینر بر یا کشتیهای باربری فله منتقل میشوند تا به سایر نقاط جهان فرستاده شوند. بنا به گزارش سرویس کشاورزی خارجی آمریکا، تولید قهوه در سال ۲۰۱۶ به ۱۵۲.۷ میلیون کیسه ۶۰ کیلویی خواهد رسید.
دانههای قهوه که چیده شدند، برای جلوگیری از فاسد شدن گیلاسهای قهوه بلافاصله مرحله عملآوری دانههای قهوه باید آغاز شود. بسته به نوع بذر قهوه و محل کشت درخت قهوه، گیلاسها به یکی از دو روش زیر عملآوری میشوند.
قهوهای که هر روز از آن لذت میبرید، راه زیادی را پیموده تا به فنجان شما برسد. بذر قهوه از زمان کاشته شدن، تا زمانی که به شکل دانههای آماده به دست شما برسد، ۱۰ مرحله اساسی را پشت سر میگذارد. در مقاله حاضر، مراحل اول و دوم را بهتفصیل به شما معرفی میکند.
در سال ۱۷۱۴ شهردار آمستردام درخت قهوهی جوانی را بهعنوان هدیه به شاه لویی چهاردهم فرانسه بخشید. شاه لویی نیز دستور داد تا آن درخت را در باغ گیاهشناسی سلطنتی بکارند. در سال ۱۷۲۳ یک افسر نیروی دریایی این کشور به نام گابریل دکلو به جوانهای از این درخت پادشاه دست پیدا میکند.
در اواسط قرن هفدهم قهوه به نیوآمستردام آمریکا، که بعدها توسط بریتانیاییها نیویورک نام گرفت، رسید. با وجود رشد روزافزون قهوه خانه ها، چای هنوز جایگاه ویژهای در میان مردم آمریکا داشت. این وضع تا سال ۱۷۷۳ که مستعمران بریتانیا علیه مالیاتهای سنگین چای شاه جرج سوم شورش کردند، ادامه داشت.
مسافران اروپایی که به خاور نزدیک سفر میکردند، به هنگام بازگشت به وطن داستان نوشیدنی تیره رنگ و غیرمعمولی به نام قهوه را نیز با خود میبردند. در قرن هفدهم میلادی قهوه راه خود را در اروپا گشوده بود و در سراسر این قاره به محبوبیتی هم رسیده بود.
اگرچه افسانههای زیادی درباره تاریخ قهوه وجود دارد، هیچ کس دقیقاً نمیداند قهوه در کجا و چه زمانی کشف شد. قهوهای که امروزه در سرتاسر جهان کشت میشود، میراث جنگلهای قهوه فلات اتیوپی در قرنهای گذشته است. در افسانههای اتیوپی آمده است چوپانی به نام «کَلدی » که بزهای خود را برای چرا به این جنگلها برده بود، برای اولین بار پی به نیروی پنهان این گیاه محبوب برد.
قهوه فوری یا آماده از قهوه سبز رست شده (بو داده) وسپس آسیاب شده تهیه میشود. در فرآیند صنعتی ابتدا قهوه را در دمای 165 درجه سانتیگراد به مدت 7 الی 15 دقیقه رست داده و سپس آن را با درجه ریز (بین 0.5 تا 1 میلیمتر) آسیاب میکنند. در این مرحله قهوه آسیاب شده را در آب مخلوط و به اصطلاح دم میکنند.