از اینجا عضو شوید
وارد شوید ثبت نام کنید

قهوه و قهوه‌نوشی

 طرز کار با قهوه جوش ترک (جذوه یا ایبریک)

نحوه دم آوری قهوه ترک

 

قهوه جوش ترک (جذوه یا ایبریک) ظرف گلدانی شکلی است که برای دم‌آوری قهوه به روش ترک مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای آشنایی با طرز کار با قهوه جوش ترک (جذوه یا ایبریک) با کافه بلاگ تی‌کافه همراه باشید.

ادامه مطلب...


 عشق به قهوه؛ از سال 1882 تا به امروز

قهوه ورنیانو

 

قهوه ورنیانو قدیمی‌ترین برشته‌کاری قهوه در ایتالیا است که توسط دومنیکو ورنیانو در سال ۱۸۸۲ راه‌اندازی شد. دومینیکو ورنیانو توانست در مدت کوتاهی با رمز و راز دنیای قهوه آشنا شود و تبدیل به یک فروشنده برتر قهوه شود.

ادامه مطلب...


 اسپرسو با موکا پات

اسپرسو با موکا پاتپیش‌تر در مقاله‌ای دیگر درباره اسپرسو و  انواع دستگاه‌های اسپرسوساز به‌طور مختصر به دستگاه بیالتی اشاره کرده بودیم. موکا پات بیالتی که به اسپرسوساز رو گازی نیز مشهور است، اولین بار در سال ۱۹۳۳ توسط لوئیجی دو پونتی برای آلفانسو بیالتی طراحی شد. این اسپرسوساز کوچک و دوست‌داشتنی از همان سال به تولید انبوه رسید و امروزه تولید آن همچنان با همان طرح اولیه ادامه دارد.

 

ادامه مطلب...


 قهوه اسپرسو

قهوه اسپرسو

اسپرسو نوعی قهوه بسیار غلیظ است که حدود یک قرن پیش در میلان ایتالیا ابداع شد. اسپرسو از عبور دادن از میان دانه‌های سابیده شده قهوه تهیه می‌شود. اسپرسو از دیگر قهوه‌ها بسیار غلیظ‌تر و به نسبت حجم کمی که دارد، قوی‌تر نیز است.

ادامه مطلب...


 طرز تهیه قهوه فرانسه

طرز تهیه قهوه فرانسه

عموماً آن قهوه‌ای که در کافی‌شاپ‌های ایران به قهوه فرانسه معروف شده است، از دو طریق و با دو ابزار متفاوت دم‌آوری می‌شود. هر دو این روش‌ها هم در خانه به‌راحتی قابل اجرا است. برای دم‌آوری قهوه به شیوه فرانسه نیاز به یک دستگاه فرنچ‌پرس (به قهوه پیستونی هم مشهور است) یا یک دستگاه قهوه‌ساز قطره‌ای دارید. این دستگاه‌ها قیمت خیلی گرانی ندارند و به‌وفور در بازار ایران یافت می‌شوند.

 

ادامه مطلب...


 چند نکته اساسی درباره نگه‌داری قهوه در خانه

چند نکته اساسی درباره نگه‌داری قهوه در خانه

مهم‌ترین دشمن عطر و طعم قهوه هوا، رطوبت، گرما و نور است. برای آن که دانه قهوه یا قهوه سابیده‌تان ماندگاری طولانی‌تر داشته باشد، آن‌ها را در ظروف دردار محفوظ از هوا و کدر رنگ، و در دمای اتاق نگهداری کنید. دانه‌های قهوه‌ زیبایی خاص خود را دارند؛ اما از نگهداری آن‌ها در ظروف شیشه‌ای برای زیبا کردن محیط اطراف بپرهیزید. زیرا نور دشمن طعم قهوه شماست.

ادامه مطلب...


 مروری بر انواع گونه‌های دانه قهوه - قسمت دوم

انواع دانه قهوه

قهوه روبوستا با ۳۰ درصد سهم از تولید جهانی، پرمصرف‌ترین نوع قهوه پس از عربیکا است. بیشترین مصرف این نوع قهوه در قهوه‌های فوری، اسپرسو و در ترکیب با سایر قهوه‌ها است. 

ادامه مطلب...


 مروری بر انواع گونه‌های دانه قهوه - قسمت اول

انواع دانه قهوه

 «۱۰۰ درصد عربیکا!» همه ما این عبارت را روی بسته‌های مختلف قهوه دیده‌ایم. اما به‌راستی این جمله که خبر از وجود ناخالصی در سایر برندهای قهوه می‌دهد چه معنی دارد؟ «۱۰۰ درصد عربیکا» عبارتی است که به‌وفور در تبلیغات قهوه استفاده می‌شود.

ادامه مطلب...


 از بذر قهوه تا فنجان در ۱۰ مرحله - قسمت آخر

از بذر تا فنجان در ۱۰ مرحله

 

قهوه‌های یک دست شده و صیقل‌خورده ای که قهوه سبز نامیده می‌شوند، پس از بسته‌بندی در کیسه‌هایی از جنس چتایی  (کنف هندی) یا سیسال  به کشتی‌های کانتینر بر یا کشتی‌های باربری فله منتقل می‌شوند تا به سایر نقاط جهان فرستاده شوند. بنا به گزارش سرویس کشاورزی خارجی آمریکا، تولید قهوه در سال ۲۰۱۶ به ۱۵۲.۷ میلیون کیسه ۶۰ کیلویی خواهد رسید.

ادامه مطلب...


 از بذر قهوه تا فنجان در ۱۰ مرحله - قسمت دوم

عمل‌آوری دانه‌های قهوه

دانه‌های قهوه که چیده شدند، برای جلوگیری از فاسد شدن گیلاس‌های قهوه بلافاصله مرحله عمل‌آوری دانه‌های قهوه باید آغاز شود. بسته به نوع بذر قهوه و محل کشت درخت قهوه، گیلاس‌ها به یکی از دو روش زیر عمل‌آوری می‌شوند.

ادامه مطلب...


 از بذر قهوه تا فنجان در ۱۰ مرحله - قسمت اول

از بذر تا فنجان قهوه

قهوه‌ای که هر روز از آن لذت می‌برید، راه زیادی را پیموده تا به فنجان شما برسد. بذر قهوه از زمان کاشته شدن، تا زمانی که به شکل دانه‌های آماده به دست شما برسد، ۱۰ مرحله اساسی را پشت سر می‌گذارد. در مقاله حاضر، مراحل اول و دوم را به‌تفصیل به شما معرفی می‌کند.

ادامه مطلب...


 نگاهی به تاریخ قهوه - قسمت چهارم

قهوه چطور به آمریکا رسید

در سال ۱۷۱۴ شهردار آمستردام درخت قهوه‌ی جوانی را به‌عنوان هدیه به شاه لویی چهاردهم فرانسه بخشید. شاه لویی نیز دستور داد تا آن درخت را در باغ گیاه‌شناسی سلطنتی بکارند. در سال ۱۷۲۳ یک افسر نیروی دریایی این کشور به نام گابریل دکلو  به جوانه‌ای از این درخت پادشاه دست پیدا می‌کند.

ادامه مطلب...


 نگاهی به تاریخ قهوه - قسمت سوم

نگاهی به تاریخ قهوه - قسمت سوم

در اواسط قرن هفدهم قهوه به نیوآمستردام آمریکا، که بعدها توسط بریتانیایی‌ها نیویورک نام گرفت، رسید. با وجود رشد روزافزون قهوه خانه ها، چای هنوز جایگاه ویژه‌‌ای در میان مردم آمریکا داشت. این وضع تا سال ۱۷۷۳ که مستعمران بریتانیا علیه مالیات‌های سنگین چای شاه جرج سوم شورش کردند، ادامه داشت.

ادامه مطلب...


 نگاهی به تاریخ قهوه - قسمت دوم

 تاریخ-قهوه-اروپا

مسافران اروپایی که به خاور نزدیک سفر می‌کردند، به هنگام بازگشت به وطن داستان نوشیدنی تیره رنگ و غیرمعمولی به نام قهوه را نیز با خود می‌بردند. در قرن هفدهم میلادی قهوه راه خود را در اروپا گشوده بود و در سراسر این قاره به محبوبیتی هم رسیده بود.

ادامه مطلب...


 نگاهی به تاریخ قهوه - قسمت اول

نگاهی به تاریخ قهوه قسمت 1

اگرچه افسانه‌های زیادی درباره تاریخ قهوه وجود دارد، هیچ کس دقیقاً نمی‌داند قهوه در کجا و چه زمانی کشف شد. قهوه‌ای که امروزه در سرتاسر جهان کشت می‌شود، میراث جنگل‌های قهوه فلات اتیوپی در قرن‌های گذشته است. در افسانه‌های اتیوپی آمده است چوپانی به نام «کَلدی » که بزهای خود را برای چرا به این جنگل‌ها برده بود، برای اولین بار پی به نیروی پنهان این گیاه محبوب برد.

ادامه مطلب...


 نسپرسو - اسپرسو آسان

معرفی نسپرسو محصول نسکافه

نسپرسو نام تجاری یکی از شرکت‌های زیرمجموعه شرکت سوئیسی نستله است. کار این شرکت تولید دستگاه‌های اسپرسویی است که با کپسول یا پدهای ویژه همین شرکت کار می‌کند. درون این پدها یا کپسول‌ها پودرهای قهوه مورد نیاز یک فنجان قهوه تعبیه شده است.

نحوه عملکرد دستگاه نسپرسو اولین بار توسط یکی از کارمندان شرکت نستله سوئیس به نام اریک فاو در سال ۱۹۷۶ معرفی شد. این طرح در آن زمان چندان موفق نبود و به شکست انجامید. یک دهه بعد، ژان‌پل گیلارد تغییراتی در این طرح اعمال کرد که نظر همگان را درباره آن تغییر داد. نستله موفق شد برای راه‌اندازی خط تولید این دستگاه‌ها با شرکت‌های مشهوری مانند کراپس، ماجیمیکس، السی، فیلیپس، زیمنس و دلونگی قرارداد ببندد. سرانجام در سال ۱۹۹۶ اولین دستگاه اسپرسو که به وسیله کپسول‌های قهوه کار می‌کرد، با نام نسپرسو وارد بازار شد.

ادامه مطلب...


 دستور تهیه قهوه فوری و کافه لاته یخی با نسکافه

طرز تهیه قهوه فوری ، نسکافه

کمی ذوق و سلیقه با چاشنی نسکافه موجب تهیه انواع نوشیدنیهای گرم و یا خنک میشود که میتوان آنها را در محیط منزل، کار و یا مهمانی ها سرو نمود. امروز ما در کافه بلاگ قصد داریم طرز تهیه یک فنجان قهوه فوری به صورت ساده را با هم مرور کنیم.

ادامه مطلب...


 قهوه فوری Instant Coffee

قهوه فوری کلاسیک و گلد

قهوه فوری یا آماده از قهوه سبز رست شده (بو داده) وسپس آسیاب شده تهیه میشود. در فرآیند صنعتی ابتدا قهوه را در دمای 165 درجه سانتیگراد به مدت 7 الی 15 دقیقه رست داده و سپس آن را با درجه ریز (بین 0.5 تا 1 میلیمتر) آسیاب میکنند. در این مرحله قهوه آسیاب شده را در آب مخلوط و به اصطلاح دم میکنند.

ادامه مطلب...


 قهوه با افتر ایت نعنایی

after-eight

با این دستورالعمل قهوه افترایت نعنایی شما آماده است...

ادامه مطلب...


 نحوه درست کردن اسپرسو با موکاپات

1-espresso-with-mokapot

برای دانستن نحوه آماده سازی قهوه توسط موکاپات، با کافه بلاگ همراه شوید ...

ادامه مطلب...


 نحوه استفاده از دستگاه کمکس

2-chemex.jpg

آیا نحوه استفاده از دستگاه کمکس را میدانید؟ در ادامه با ما همراه شوید تا با نحوه کار این قهوه ساز آشنا شویم.

ادامه مطلب...


 دستور تهیه قهوه ترک

قهوه ترک یکی

قهوه ترک یکی از معروف ترین قهوه هاست و کمتر کسی است که نام آن را نشنیده باشد. شهرت آن برای نحوه آماده سازی متفاوت آن با دیگر انواع قهوه است ...

ادامه مطلب...